Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πανεπιστήμια = Ανομία;

 http://news247.gr/ellada/paideia/entash_sto_aristoteleio_panepisthmio_thessalonikhs.1691043.html

Δημοσιεύω από το παραπάνω site το τι έγινε χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Και πάλι οι οργανωμένες μειοψηφίες εμπόδισαν τη διενέργεια των εκλογών όπως προβλέπονται από το νέο νόμο για την Παιδεία που ψήφισε πέρσι με μεγάλη πλειοψηφία η ελληνική βουλή.

Ο νόμος έχει ψηφιστεί αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Άλλωστε το είπε και ο Ράιχενμπαχ σήμερα, είστε οι καλύτεροι στο να ψηφίζετε νόμους, είστε οι χειρότεροι στο να τους εφαρμόζετε. Αλλά ξέχασα, αυτός είναι ο κακός, ο "γκαουλάιτερ", ο γερμαναράς, ενώ εμείς είμαστε οι έξυπνοι, οι μάγκες. Που δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές στα πανεπιστήμια μήνες τώρα, επειδή με το έτσι θέλω κάποιοι (;) φοιτητές (;;) αποφασίζουν ότι δεν θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Και οι πρυτάνεις;  Τι κάνουν; Απλά βολεύονται... Διότι φυσικά και οι περισσότεροι από αυτούς δεν θέλουν τις αλλαγές στα ΑΕΙ. Θα τους ξεβολέψουν και μάλλον θα χάσουν προνόμια. Αλλιώς δεν εξηγείται.

Και το κράτος; Τι κάνει; Τίποτα. Το κράτος ψήφισε το νόμο. Ξέρετε πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό; Σιγά τώρα μην κάτσει να τον εφαρμόσει. Σαν το νόμο για το κάπνισμα στους δημόσιους κλειστούς χώρους ένα πράμα. (θα πούμε και γι' αυτό το πολύπαθο θέμα κάποια άλλη στιγμή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου