Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

«Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπονεί σχέδια και να υπογράφει συμβάσεις για τα επόμενα 50 χρόνια, χωρίς να έχει ρωτήσει τον ελληνικό λαό», είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη και κατήγγειλε την «τροπολογία για τη δωρεά 23.500 στρεμμάτων, στο Πεντελικό όρος, στην Εκκλησία και σε ιδιωτικά συμφέροντα». Η βουλευτής κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει «σημεία και τέρατα» και δίνει τη δυνατότητα να γίνουν ουρανοξύστες, κατά τα πρότυπα του Ντουμπάι, στην περιοχή, έξω από τον χαρακτήρα και το περιβάλλον της. Κατήγγειλε συνολική παράκαμψη της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας και παράδοση του χώρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, που παραμένει αναξιοποίητη εδώ και έντεκα χρόνια, ανοίγει το δρόμο για να χτιστούν ουρανοξύστες κατά τα πρότυπα του Ντουμπάι. Και ρωτώ εγώ... Που είναι το κακό; 


Μας χαλάει δηλαδή το Ελληνικό να είναι κάπως έτσι;

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Βοστώνη, Η.Π.Α.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Σενζέν, Κίνα

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Βιέννη, Αυστρία

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Φρανκφούρτη, Γερμανία

Παρίσι, Γαλλία

Βαρσοβία, Πολωνία

...κι αν συνεχίσω μπορώ μέχρι αύριο το πρωί να ανεβάζω φωτογραφίες από πόλεις του ανεπτυγμένου, αλλά και του υπό ανάπτυξη κόσμου με ουρανοξύστες που χτίστηκαν και έγιναν πόλος έλξης νέων επενδύσεων και τουρισμού. 

Χάλια ε;;; Ε, έτσι λέει η κυρία Διώτη, ο Τσίπρας, οι "επιτροπές αγώνα Ελληνικού" κλπ κλπ. Προτιμούν "μητροπολιτικό πάρκο". Χόρτα και δέντρα που δεν θα τα συντηρεί κανείς. Πάρκο που θα κοστίσει μια περιουσία στον ελληνικό λαό και θα γίνει άντρο ανομίας όπως τα περισσότερα πάρκα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Και βεβαίως τα σχέδια ασφαλώς προβλέπουν και πάρκο. 2.000 στρέμματα, πάρκο που θα μπορεί να συντηρηθεί, θα μπορεί να προσελκύσει κόσμο, αφού οι χρήσεις που προβλέπονται γύρω από αυτό θα γίνουν πόλος έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για όλους τους Αθηναίους και τους τουρίστες. 

Αλλά ξέχασα... το πρόβλημα είναι ότι "παραδίδουμε τα πάντα στο κέρδος" λες και το κέρδος είναι κακό, είναι δαίμονας. Σε όλον τον κόσμο πασχίζουν να βρουν επενδύσεις, να αναπτύσσονται, εμείς εδώ όμως θέλουμε "ανάπτυξη" αλλά όχι κέρδος. Δεν θέλουμε ουρανοξύστες αλλά δεν μας χαλάνε οι χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές σε όλη τη χώρα. Δεν θέλουμε ουρανοξύστες (που σημαίνει ότι με το ψηλό κτήριο, εξασφαλίζεις πολλαπλάσιο ελεύθερο χώρο για πράσινο) αλλά δεν μας χαλάνε οι απέραντες εκτάσεις με πενταόροφες και εξαόροφες πανάσχημες πολυκατοικίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Και χωρίς ίχνος πρασίνου. 








1 σχόλιο: