Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αριστερός ή Δεξιός;

Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι η αριστερά είναι η πρόοδος και η δεξιά η συντήρηση. Κάποιοι με ρωτούν:  είσαι αριστερός ή δεξιός; Μα αριστερός φυσικά. Θεωρώ ότι πάνω απ' όλα είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι δεν πα να είσαι άσπρος, μαύρος, κίτρινος, χριστιανός, μουσουλμάνος, άθεος κλπ πρέπει να έχεις τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους ανθρώπους στη χώρα που ζεις. Θεωρώ ότι πρέπει να δουλεύεις σκληρά και όχι να κοροϊδεύεις την κοινωνία πλουτίζοντας άκοπα σε βάρος των άλλων. Αυτό είναι κοινωνική αδικία, όχι κοινωνική δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι δεν γίνεται να υπάρχει νόμος που να επιβάλλει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή αν κάποιος από αυτούς κοροϊδεύει και δεν δουλεύει, δεν  δικαιούται να πληρώνεται από τους φόρους που πληρώνει ο φτωχός μεροκαματιάρης που ξεσκίζεται μέρα νύχτα στην οικοδομή να βγάλει το μεροκάματό του. Θεωρώ ότι αν υπάρχουν οργανισμοί, υπηρεσίες και υπάλληλοι που δεν έχουν αντικείμενο και πληρώνονται τζάμπα από τους φόρους του μεροκαματιάρη που λέγαμε πριν, θα πρέπει να καταργούνται άμεσα γιατί αλλιώς θα την πληρώσουν και θα μείνουν άνεργοι πολλοί περισσότεροι μεροκαματιάρηδες από αυτούς που δουλεύουν καθημερινά σαν τα σκυλιά. Θεωρώ ότι μπορώ να αγοράσω και να κυκλοφορήσω ένα ταξί ελεύθερα και αν είμαι καλύτερος να πάρω το μερίδιο που μου αξίζει στην αγορά και όχι να "απελευθερώνονται" τα ταξί και να μην μπορώ να γίνω ιδιοκτήτης ταξί. Θεωρώ ότι στα λιμάνια μπορούν να προσεγγίζουν όσα περισσότερα κρουαζιερόπλοια γίνεται, χωρίς απαγορεύσεις που εξυπηρετούν μόνο κάποιες κάστες και όχι το γενικό σύνολο, που θέλει κόσμο να έρχεται στις πόλεις και στα νησιά μας. Θεωρώ ότι μπορώ να οδηγήσω με το αυτοκίνητό μου στο κέντρο της πόλης και στις εθνικές οδούς και δεν θα μου κόψει το δρόμο κάποιος που "διαμαρτύρεται" επειδή του κόβουν τα κεκτημένα του, τα οποία συνήθως του εξασφάλιζαν άκοπο και άδικο πλουτισμό (όχι πάντα, για να μην τα ισοπεδώνουμε). Θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να είναι ελεύθερος να ζει, να δημιουργεί και να κερδίζει όσο και όπως θέλει χωρίς να ενοχλεί τον συνάνθρωπό του και χωρίς να παραβαίνει το νόμο και όχι να του απαγορεύουν να το κάνει, ώστε κάποιοι οι οποίοι δεν θέλουν να δουλέψουν να επωφελούνται από αυτό. Και ότι οι μόνοι οι οποίοι δικαιούνται να πάρουν μέρος του πλούτου αυτών που δουλεύουν είναι αυτοί που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν μπορούν να δουλέψουν (όχι οι τυφλοί της Ζακύνθου)

Μα, μου λένε, εσύ δεν είσαι αριστερός, εσύ είσαι καραδεξιός του κερατά! Όχι μόνο αυτό, είσαι "μπουμπούκι" του κεφαλαίου και του "βάρβαρου" νεοφιλελευθερισμού!

Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά απ' ότι ήξερα, αριστερά=πρόοδος και δεξιά=συντήρηση. Για μένα όλα αυτά που περιέγραψα είναι η πρόοδος, για μένα όλα αυτά που ακούω από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα είναι η συντήρηση. Τίποτα να μη θιγεί για κανέναν!!! Αυτό σίγουρα δεν λέγεται αριστερά, σίγουρα δε λέγεται πρόοδος.

Στις εκλογές αυτές, που ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Καμμένος, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, Άρμα πολιτών και μεγάλα μέρη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, (που είναι σταθερά εναντίον των μεταρρυθμίσεων παρ' ότι με βαριά καρδιά τις ψηφίζουν, αλλά δεν τις εφαρμόζουν) θα συγκεντρώσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων, θα επιβεβαιωθεί ότι η συντήρηση (σκληρή δεξιά) είναι το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στο εκλογικό σώμα και στην κοινωνία. Δυστυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου