Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Το θράσος του Κωστάκη και της παρέας του


Τον τελευταίο καιρό και μετά από τη συνέντευξη Στουρνάρα στην εκπομπή της Στάη στη ΝΕΤ, όπου απέδωσε σαφείς ευθύνες στην οικονομική πολιτική Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, παρατηρούμε μια ενορχηστρωμένη επίθεση του "συστήματος Κωστάκη" απέναντι στον υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά. Κυβέρνησης βεβαίως την οποία στηρίζουν με την ψήφο εμπιστοσύνης τους αρκετοί από τους πρωτοκλασάτους του παραπάνω "συστήματος", όπως και ο ίδιος ο Κωστάκης (ο οποίος, εκλεγμένος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, στόμα έχει και μιλιά δεν έχει).

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής το 2004 ανήλθε στην εξουσία με πολλές προσδοκίες. Η διακυβέρνηση Σημίτη αν και παρέδωσε μια οικονομία με καλά νούμερα (χρέος κάτω του 100% του ΑΕΠ, ελεγχόμενα ελλείμματα κοντά στο 5-6%, μακροχρόνια ανάπτυξη κλπ) δυστυχώς έπασχε σε αρκετά σημεία τα οποία οδήγησαν και στην πτώση της. Ποια είναι αυτά; Η ολοφάνερη διαπλοκή εξουσίας και ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων με ερείσματα στα ΜΜΕ, η αδυναμία καταπολέμησης της διαφθοράς σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, η πλήρης απουσία μεταρρυθμίσεων που θα έδινε τη δυνατότητα στην οικονομία να εκμεταλλευτεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στη ζώνη του ευρώ, η συντήρηση του αντιπαραγωγικού και σπάταλου κράτους κυρίως διότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να τα βάλει με τον βασικό κορμό των στελεχών του και της κομματικής της πελατείας.

Τα κύρια συνθήματα Καραμανλή, δηλαδή ο πόλεμος στη διαπλοκή και η επανίδρυση του κράτους οδήγησαν σε μια μεγάλη νίκη τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2004.

Και τελικά τι άφησε στη χώρα ο Κωστάκης και η κυβέρνησή του πεντέμιση χρόνια μετά; Ένα έλλειμμα κοντά στο 15% του ΑΕΠ το 2009, μια απίστευτα άφρονα και σπάταλη πολιτική στη διαχείριση του δημόσιου τομέα που θύμισε τις χειρότερες ημέρες του Ανδρέα Παπανδρέου και τη χώρα εν μέσω μιας πρωτοφανούς διεθνούς κρίσης να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Η περίφημη "επανίδρυση του κράτους" μεταφράστηκε σε πρωτοφανείς αυξήσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, σε αθρόες προσλήψεις "γαλάζιων παιδιών" και σε διατήρηση των προνομίων της διακομματικής νομενκλατούρας του δημόσιου τομέα. Από την άλλη ο "πόλεμος κατά της διαπλοκής" ανέδειξε νικητές και πάλι τους "νταβατζήδες" όπως τους αποκαλούσε ο τότε πρωθυπουργός, με την αμέριστη όμως συμπαράσταση και του ιδίου.

Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου το ίδιο κόμμα με την στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κυβερνά και πάλι τη χώρα σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές και με μια κοινωνία στα πρόθυρα της διάλυσης. Έχουν το θράσος λοιπόν οι φίλα προσκείμενοι στον Κώστα Καραμανλή βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (που στηρίζουν την κυβέρνηση) να κάνουν κριτική επιπέδου Καμμένου και Τσίπρα στον Στουρνάρα και μάλιστα να τον ψέγουν επειδή ανέφερε το αυτονόητο! Ότι ειδικά κατά την περίοδο 2007-2009 η ελληνική οικονομία στα χέρια του Κωστάκη εκτροχιάστηκε πλήρως.

Στην προσπάθειά τους αυτή καταφεύγουν σε πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που ζήσαμε όλοι και όχι μόνο αυτό, αλλά επιδιώκουν και την "ηρωποίηση" του Κωστάκη διαρρέοντας σενάρια σε διάφορα λαϊκίστικα blogs και ΜΜΕ περί διεθνούς συνωμοσίας εναντίον του!!!

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας και η κυβέρνηση χρήζουν κριτικής και μάλιστα σκληρής για ένα σωρό θέματα. Για την ατολμία τους στις μεταρρυθμίσεις, για την συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής, την ώρα που δεν έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος από τον πιο αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα της Ευρώπης και πολλά ακόμη. Αλλά να τον κατηγορούν για "σκληρά μέτρα" και για "λανθασμένες εκτιμήσεις" αυτοί που στήριξαν τον πρωθυπουργό που ουσιαστικά εγκλημάτησε κατά της ελληνικής οικονομίας είναι πραγματικά θράσος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου