Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Σκόρπιες σκέψεις για τα πολιτικά

Έχω την εντύπωση ότι έχουμε χάσει τη μπάλα εντελώς. Η χώρα παραμένει ακυβέρνητη 2 μήνες τώρα (αφού και στην προεκλογική περίοδο ουσιαστικά δεν υπήρχε κυβέρνηση) και προβλέπεται να παραμείνει για τουλάχιστον ακόμη ένα μήνα. Φυσικά υπάρχουν και χειρότερα. Από το να πάμε σε τρίτες εκλογές (!!!!) αν δεν δεήσουν τα κόμματα να συνεργαστούν μεταξύ τους μέχρι και να έχουμε κυβέρνηση που θα κάνει τις μαλακίες του αιώνα ώστε να βγούμε από το ευρώ.

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα ψηφίσω αυτή τη φορά. Την προηγούμενη ψήφισα Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία  αλλά η συνεργασία με τη Δημιουργία Ξανά του Τζήμερου με ξενέρωσε εντελώς. Οκ καταλαβαίνω ότι ο Μάνος (που τον εκτιμώ πάρα πολύ και για τις απόψεις του και για το έργο του) έχει πολλές διαφορές μαζί τους σε ένα σωρό θέματα και θεώρησε ότι αυτή η συνεργασία είναι πιο εύκολος τρόπος να μπει στη βουλή, αφού η ΔΞ έχει αρκετό ρεύμα. Και να πω την αλήθεια θα χαρώ πολύ να δω τον Στέφανο Μάνο στη βουλή, ακόμα περισσότερο σε μια κυβέρνηση. Θα βοηθήσει πολύ, χωρίς καμία αμφιβολία.

Όμως εγώ ψήφο σε αυτή τη συνεργασία δεν πρόκειται να δώσω, όσο και αν οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες για τη χώρα που κανονικά θα πρέπει να κάνουμε όλοι συμβιβασμούς. Συμβιβασμό όμως με το πνεύμα και τις θέσεις της Δημιουργία Ξανά, sorry αλλά δεν μπορώ να κάνω. Δεν πρόκειται να κάνω ανάλυση των θέσεων, είναι πολλά τα σημεία που με απωθούν και βαριέμαι. Όποιος διαβάσει και θεωρεί τον εαυτό του φιλελεύθερο θα ανατριχιάσει.

Τώρα θα μου πεις τι ψηφίζεις; Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ανεξάρτητοι Έλληνες απορρίπτονται χωρίς την παραμικρή σκέψη. Αυτομάτως. Οικολόγοι Πράσινοι και πάλι απορρίπτονται με μια δυο σκέψεις. Είμαι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

ΠΑΣΟΚ γιατί θέλει να συνεχίσουμε στο Ευρώ και με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, έχει ψιλοκαθαρίσει από πολλά παράσιτα που την έκαναν για ΣΥΡΙΖΑ και έχει 3-4 σοβαρούς ανθρώπους. Βέβαια συνεχίζει να έχει αρκετό καραγκιοζηλίκι εκεί μέσα και είναι και υπεύθυνο για τα περισσότερα απ' όσα τραβάμε σήμερα.

ΔΗΜΑΡ από την άλλη γιατί είναι αρκετά κοντά σε φιλελεύθερες θέσεις στον κοινωνικό τομέα. Θέλει το Ευρώ πάση θυσία και οκ μιλάει για αναδιαπραγματεύσεις κλπ, αλλά αν έρθει στα πράγματα και αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα θα φανεί ρεαλιστής ο Κουβέλης. Συν τοις άλλοις αυτή τη φορά το ξεκαθάρισε, θα βοηθήσει να γίνει κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Βέβαια έχουν κι αυτοί τις ιδεοληψίες του με τα και καλά "αριστερά" συμπλέγματα αλλά ευτυχώς τα περισσότερα από αυτά παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσπαση.

Για να δούμε... Για ΠΑΣΟΚ με βλέπω αλλά θα δούμε μέχρι τις 17/6, έχουμε αρκετό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου